PREMIUM CARD
18.08.2021. 13:42
HPLUS RALLY, HIFA PETROL I POMOZI.BA DONIRALI 50.000 KM ZA NABAVKU INVALIDSKIH KOLICA ZA DJECU
Danas je u prostorijama kompanije Hifa Petrol u Sarajevu upriličena primopredaja sredstava prikupljenih od strane...

HPLUS RALLY, HIFA PETROL I POMOZI.BA DONIRALI 50.000 KM ZA NABAVKU INVALIDSKIH KOLICA ZA DJECU

18.08.2021. 13:42

Danas je u prostorijama kompanije Hifa Petrol u Sarajevu upriličena primopredaja sredstava prikupljenih od strane učesnika HPLUS Rallya i kompanije Hifa Petrol. HPLUS Rally, prvi bh. rally luksuznih automobila trajao je od 6. do 8. augusta ove godine na relaciji Sarajevo – Zagreb – Beograd. Pored druženja, promocije sigurne vožnje, jačanja poslovnih i privatnih veza, te uživanja u gastronomskoj ponudi regiona, ovi mladi, uspješni, poslovni ljudi, nisu zaboravili na one kojima je pomoć potrebna.

Zajedničkom akcijom i velikom finansijskom podrškom kompanije Hifa Petrol, prikupili su 25.000 KM za nabavku specijalnih invalidskih kolica za djecu. Udruženje Pomozi.ba  također je iz svojih programskih sredstava obezbijedilo dodatnih 25.000 KM, tako da su obezbijeđena sredstva za nabavku prijeko potrebnih pomagala u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

Sredstva prikupljena od strane učesnika HPLUS Rallya, uručio je Ahmed Ahmetlić, predstavnik kompanije Hifa Petrol i organizator HPLUS Rallya.

„ Izuzetno mi je drago da mogu uručiti ovu donaciju ispred svih učesnika HPLUS Rally porodice, za koju se nadam da će godinama biti sve brojnija. Učesnici su tokom rally-a prešli cca 1.500 km. Cilj njihove vožnje je bio da skrenu pažnju na one koji bez invalidskih kolica i adekvatnih pomagala ne mogu preći niti jedan metar. Veoma sam ponosan na ove uspješne, mlade ljude koji žive i rade u BiH i koji su pokazali odgovornost prema onima kojima je pomoć prijeko potrebna“ – kazao je Ahmetlić.

Donirana sredstva preuzeo je Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja Pomozi.ba. „ Prikupljena sredstva će iznimno dobro doći svoj djeci kojoj su ortopedska pomagala prijeko potrebna.  Zahvaljujem se kompaniji Hifa Petrol i svim učesnicima HPLUS Rallya jer će ova vrijedna donacija pomoći djeci da mogu normalno živjeti i funkcionisati“ – rekao je Karalić.

Ovo je još jedna u nizu dobrotvornih akcija pod okriljem kompanije Hifa Petrol. Ova uspješna bh. kompanija poznata je po izuzetnoj podršci i sponzorstvu velikog broja naših sportista, te visokoj stopi društvene odgovornosti i odazivu na brojne humanitarne akcije.

Veliku nadu daju i ovi mladi, uspješni ljudi koji itekako  vode računa o zajednici u kojoj žive i rade.